Blog

Yağlı Ciltliler için Temel Günlük Bakım Rutini

Yağlı Ciltliler için Temel Günlük Bakım Rutini

Yağlı bir cilde sahipseniz cilt bakımıyla tanışmanız diğer cilt tiplerinden daha erken başlamış olabilir. Yağlı ciltliler özellikle ergenlik çağında hormonel dengenin de değişmesiyle beraber ciltlerindeki parlama ve yağlı görünümden rahatsızlık duymaya ve bu yağı yok etmek için çeşitli ürünler kullanmaya yönelirler. Ancak erken yaştan itibaren neredeyse tüm yağlı ciltlerin yaptığı bu hata, sorunu çözmenin aksine daha fazla pekiştiriyor. 

Cildinizin diğer tüm cilt tipleri gibi neme ihtiyacı vardır. Yağlı cildinizde parıldamayı görmek sizi yanıltabilir, ancak bu cildinizin nemlendirmeye ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Dikkat etmeniz gereken cildinize uygun kolayca emilebilir nemlendiriciyi bulmaktır. Çünkü kuru ciltler için tasarlanmış nemlendiriciler kıvamı itibariyle yağlı cildiniz tarafından aynı emilime sahip olmayacaktır. 

Yağlı cilt tipine sahip biri olarak dikkat etmeniz gereken bir diğer temel nokta, cildinizi sağlıklı yağlarından arındırmadan temizlemektir. Çünkü yağı tamamen kurutmaya yönelik bakım yaptığınızda, cildiniz yağsız kaldığını düşünerek daha fazla yağ üretimi için çalışacaktır. Bu yüzden 3 temel adımdan oluşan cilt bakım rutininizde cildinizin pH dengesini bozmadan, sağlıklı yağlarını kurutmadan nemli ve ışıl ışıl tutmaya yönelik adımlar izlemelisiniz.

Bunun için içerisindeki doğal bileşenler ile cildinize uyumlu 5.5 pH seviyesine sahip Dermoqlin Yüz Temizleme Jeli’yle cildinizi temizleyin. Sonrasında cildinizi nemlendiriciye hazırlamak için tonik adımında nem beklentisi için HydraShake Face Mist, akşam bakımınızda leke karşıtı bakım için Arbuwhite C Face Mist sıkın. Son olarak nemlendirme adımında ise sabah bakımınızda hücre yenileyici ve onarıcı etki için Hamamed 9 Onarıcı ve Canlandırıcı Krem, akşam bakımınızda tüm gece lekeleriniz üzerinde çalışacak, daha eşit bir cilt tonu ve aydınlık bir cilde kavuşmanızı sağlayacak Arbuwhite C Beyazlatıcı ve Aydınlatıcı Krem kullanın. 

Yağlı ciltlerin sık karşılaştığı diğer bir sorun akne ve sivilceye eğilimli oluşudur. Akne ve sivilcelerin sebebi birçok farklı dış faktör olabilir. Hormonel sebepli dönemsel olarak sivilce çıkarabileceğiniz gibi beslenme alışkanlıklarınız kaynaklı sivilceleriniz de olabilir. Cildinizi temiz tuttuğunuzda ve sivilceye sebep olabilecek yağlı besinler tüketmeyi bıraktığınızda sivilce oluşumunu da daha aza indirgeyebilirsiniz. Ancak yine de dönem dönem çıkan sivilceler için canınızı sıkmanıza gerek yok. Çünkü Akne Karşıtı Kurutucu Losyon ile sivilceyi henüz oluşmaya başlarken kurutabilirsiniz. Akşam bakımınızda son adımınız olan nemlendirici kremden sonra kurutucu losyonun cam şişesinin içerisine bir pamuklu çubuğu dibindeki pembe çözeltiye ulaşıncaya kadar daldırın ve sivilcenin üzerine bölgesel olarak uygulayın. Gece boyunca cildinizde tutun ve sabah Dermoqlin Yüz Temizleme Jeli yardımıyla durulayın. İlk kullanımda dahi sivilceleriniz üzerindeki gerilemeyi fark edeceksiniz.